dimarts, 10 de març del 2009

SOBRE VOLCANS


ON APAREIXEN ELS VOLCANS?


Els volcans apareixen allà on l'escorça terrestre és més prima o bé està esquerdada. Aquesta capa exterior sòlida que constitueix l'escorça de la Terra està formada per grans plaques que suren sobre un oceà de magma viscós i es desplacen molt lentament arrossegant amb elles els continents. Els punts febles es presenten al llarg de les vores d'aquestes plaques i també en indrets aïllats a gran profunditat sota el mar, on l'escorça és més fina. Aquests darrers són els anomenats punts calents.
Sota els punts calents hi ha columnes de magma que ascendeixen des de la capa incandescent situada sota l'escorça, el mantell. Sembla que aquests punts són fixes, i que les plaques es mouen sobre ells, formant en ocasions cadenes d'illes. L'exemple més important de volcans en punts calents són els que van formar les illes de Hawaii. Dos dels volcans d'aquest arxipèlag són encara actius.
Mapa dels volcans més importants del món i les plaques tectòniques on estan situats.

1 comentari:

  1. El tema de volcans ha sigut una bona opció per l'estudiant e interessant possar-la al blog de ciències per a que la gent pugui conèixer l'estructura i la formació de volcans ja que actualment han succeït una sèrie d'erupcions volcàniques arreu del món que crida l'atenció de tothom.

    ResponElimina